Въпроси и отговори относно уеб сайт

Безспорно изникват хиляди въпроси, които въпреки богатия набор от информация в Интернет не са достатъчни, за да ни дадат отговори. За всеки, които се интересува от първите стъпи по изграждане на уеб сайт, и за многото въпроси, с които е съпроводено това, предлагаме кратко разяснение.

Важни са настройките, които се задават в сървъра, сайта, блога. Така например за използване на неговото има винаги може да импровизирате. Тук трябва да се обърне внимание на това дали те са регистрирани, чрез глобални регистратори. Има фирми, които предлагат с хостинг и собствен сървър. При различните доставчици на хостинг услуги предложенията могат да са различни. Ето, защо преди покупката му е добре да се проучи, кои са най-предпочитани, кои какво предлагат, бонуси, отстъпки, безплатни дивиденти и т.н.

Често при активиране на уеб сайта, може да изникнат грешки. Те са в резултат от пропусната регистрация в глобален регистратор.

За регистриране на собствен сървър е нужен реален и статичен IP адрес.

За тези, които желаят да хостват сайтовете си на личния компютър, това не е невъзможно. Стига те да са оборудвани с правилният сървър всичко може да е наред.

При безплатен сървър на браузъра може да се вижда той, вместо избрания домейн. Това пренасочване се получава със сигнализиращ надпис: „urlredirekt“.

Когато се появи надпис: „url frame”, името на желания домейн се вижда в браузъра, а той насочва към истинската страница.

Когато всичко е готово – регистрация на домейна, направени са настройките, адреса може да е актуален в Интернет от няколко часа до едно-две денонощия. Въпросът е свързан с TLD или завършека на домейна. Може да е свързано и с доставчика на интернет услуги и дори с настройките на зададените сървъри.

Едно мнение по „Въпроси и отговори относно уеб сайт

  1. Коментатор от WordPress

    Привет, това е коментар.
    Управлението, промените, редактирането и триенето на коментарите става в секция Коментари на таблото.
    Аватарите на потребителите, които коментират, идват от Gravatar.

Коментарите са забранени.